Mindenkinek segítenek, aki igyekszik

Hírösszefoglaló
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ünnepélyes tanévnyitókat tartottak tegnap országszerte. A budafoki Szent Benedek Iskolaközpont évnyitóján részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg és felesége. Semjén az MTI tudósítása szerint az évnyitó előtt tartott szentmisén arról beszélt, hogy az állam tisztában van az egyházi iskolák jelentőségével, s tudja, teljességükben kell elismerni azokat. Hangsúlyozta azt is, az állam teljes mértékben biztosítja a vallás szabadságát.
A fővárosi Madách Imre Gimnáziumban Tarlós István főpolgármester a hagyományos családmodell értékeinek erősítését hangsúlyozta, mint a város oktatási területe átalakításának fő célját. Hozzátette, nagy szükség van a közösségi élet iskolán belüli fejlesztésére, az egészséges életmódra való nevelésre, a környezettudatos magatartás erősítésére.
A nyíradonyi Kölcsey Ferenc Gimnázium és Általános Nevelési Központ évnyitóján Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszédében azt mondta: a kormány határozott szándéka, hogy mindenkinek segítsen, aki maga is igyekszik. A politikus a többségében cigány származású diákokat oktató intézmény tanulóihoz szólva felhívta a figyelmet arra: a hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok támogatására szolgáló Útravaló-Macika ösztöndíj keretét a kormány idén ötszörösére, 2,5 milliárd forintra emelte. Hozzátette: az integrált pedagógiai rendszerben 7,1 milliárd forint áll rendelkezésre pedagógusok, s pedagógiai programok támogatására. Az államtitkár tanulásra és egymás segítésére biztatta a diákokat, mondván, csak így jutnak előbbre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.