Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Moszkvai ingatlanügy: új gyanúsított

Újabb személlyel, Császy Zsolttal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori jogi és értékesítési igazgatójával bővül ma a moszkvai kereskedelmi kirendeltség törvénytelen értékesítése miatt indított nyomozás gyanúsítottjainak száma. Császy lapunknak azt mondta: áll elébe az eljárásnak.

Swendt Pál
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanúsítottként hallgatja ki ma délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori jogi, és értékesítési igazgatóját, akit a Magyar Hírlapban közöltek szerint a moszkvai kereskedelmi kirendeltség épületének törvénysértő értékesítése miatt indított eljárásban idéztek be. Császy Zsolt lapunknak azzal erősítette meg kihallgatásának hírét, hogy a kirendeltség eladásának lebonyolításhoz sem az általa irányított igazgatóságnak, sem a vagyonkezelő egyéb szervezeti egységeinek nem volt közük. A sukorói kaszinóberuházás nyomozásában már meggyanúsított egykori jogi igazgató úgy fogalmazott: az eladást a Külügyminisztérium önállóan intézte, és amikor az általuk egyébként nem ismert pályázati kiírás eredménye megszületett, a vagyonkezelő feladata annyi volt, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak döntés-előkészítő anyagot készítsenek. Érdeklődésünkre, hogy elbírálásra alkalmasnak találták-e a dokumentumokat, a volt jogi igazgató igennel válaszolt. Szavai szerint, ha a KNYF ma valóban meggyanúsítja őt az eladással összefüggésben, akkor az MNV többi egykori vezető beosztású munkatársa is erre számíthat. Császy Zsolt kijelentette: nem tudja, hogy milyen bűncselekmény gyanúját közlik vele, de áll a kihallgatás elé, és válaszol az eljáró ügyész kérdéseire.
Az államnak a gyanú szerint csaknem hétmilliárd forintos kárt okozó eladás miatt 2009 novemberében indított büntetőeljárásnak eddig három, szabadlábon védekező gyanúsítottja van: Horváthné Fekszi Márta, a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezetője és Székely Árpád akkori moszkvai nagykövet, aki értesüléseink szerint néhány napja folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson járt a KNYF épületében. Az ügyészség az eljárásban több szocialista politikust, a Gyurcsány-kormány tagjait tanúként hallgatta ki. Vallomást tett mások mellett Kiss Péter volt kancelláriaminiszter, Iváncsik Imre egykori titkosszolgálati államtitkár, Ficsor Ádám, Gyurcsány kabinetfőnöke, valamint Gráf József korábbi ag-
rár-, valamint Göncz Kinga volt külügyminiszter is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.