Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franffurter Allgemeine
Miközben az eurótérség néhány országa az összeomlás közelében áll, más uniós tagállamok – köztük Magyarország – már maguk mögött tudhatják ezt a veszélyt – írta tegnap a német konzervatív lap. A cikk emlékeztetett arra: Magyarországot három évvel ezelőtt a nemzetközi intézmények mentették meg a csődtől; ám a nemzeti, konzervatív kormány ilyen megaláztatást nem akar megélni. Michaela Seiser úgy véli, a kormányfő hivatali elődeinek „felelőtlen” kiadási politikája az adóssághegyeket a hazai össztermék 53 százalékáról 82-re emelte. Helyteleníti viszont, hogy Orbán Viktor az elődök kapcsán „politikai bűncselekményekről” beszél, amelyekért bűnhődni kell. Ez Seiser szerint praktikus lenne ugyan, a jogállami elvekkel azonban nem egyeztethető össze.

Time
Mélyen megosztottak az amerikaiak több kérdésben, a faji kérdéstől a vallásig; a választóvonalak gyakran a generációk és a pártszimpátiák mentén húzódnak – idézett egy friss felmérést az amerikai hetilap. „Tíz évvel 2001. szeptember 11. után kevésbé tűnünk egységesnek mint nemzet” – állítja a 2500 amerikai bevonásával készült kutatás, amely szerint az utóbbi nyolc hónap alatt hét százalékkal 30-ra emelkedett azok aránya, akik szerint az amerikai mozlimok iszlám törvénykezést akarnak bevezetni Amerikában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.