Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profil
Az osztrák hírmagazinban a szerző, Gregor Mayer bírálóan ír arról, hogy a kelet-magyarországi Érpatakon a szociális segélyt közmunkaprogramban való részvételhez kötik. A helyi polgármester a cikk szerint megfélemlíti azokat, akik bírálják intézkedéseit. A szerző szerint a „helyi türannosz” nem egyedi eset Orbán Viktor Magyarországán, a Fidesz és a Jobbik politikusai „versengenek a véleményvezérségért”. „A vita, hogy ki a nagyobb nacionalista, revizionista és irredenta, egyre bizarrabb gyümölcsöket hoz” – írja, s példaként említi, hogy egyre több településen helyeznek ki rovásírásos helységnévtáblákat. A rovásírás „hirtelen felértékelése és misztifikálása” a szerzőt a nemzetiszocialistáknak a germán rúnákhoz való vonzódására emlékezteti.


Regnum
Az orosz hírportálon Modeszt Kolerovnak, a portál főszerkesztőjének a cikke olvasható Akaratlan szövetséges, avagy Oroszország és a magyar nemzeti imperializmus címmel. A szerző szerint a történelmi Oroszország újbóli integrációját szükségszerűen bármely orosz hatalom fő külpolitikai céljának kell tekinteni, és úgy véli, ebben Magyarországtól is sok tekintetben tanulni lehet. „Magyarország szisztematikus, következetes és egészében sikeres nemzeti-imperialista politikát folytat Szerbiában, Romániában, Szlovákiában és Ukrajnában, vagyis a történelmi Magyarország határai között élő, nagy létszámú magyar kisebbség újbóli integrálása érdekében” – fejtegeti a portál főszerkesztője.


Saudi Gazette
1,2 millió szavazó járulhat az urnákhoz szeptember 17. és október elseje között Szaúd-Arábiában, hogy részt vegyen a helyhatósági választásokon – írja a szaúdi napilap. A sivatagi királyságban először 2005-ben rendeztek választást, majd a 2009-re tervezett újabb voksolást két évre elhalasztották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.