Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Economist
Magyarország a legsérülékenyebb, írja kelet-európai uniós tagállamok gazdasági gondjait elemezve a brit globális lap, kiemelve, hogy a devizahitelek 95 százaléka svájcifrank-alapú, ami a teljes hitelállomány kétharmadát teszi ki. A lap szerint Magyarország „kevésbé barátságos tárgyalásra számíthat, mint 2008-ban, ha ismét külső segítségre lenne szüksége”.

Tagesspiegel
Orbán Viktor kormányfő kevéssé veszi figyelembe a jogállami normákat. Más demokratikus országokban aligha lenne elképzelhető, hogy volt miniszterelnököket és pénzügyminisztereket akarnak megbüntetni a hivatali idejük alatt megnövekedett államadósság miatt, fogalmaz a német liberális lapban megjelent írásában Lipovecz Iván, kritikus hangnemben kitérve az új alkotmányra, a médiatörvényre és az egyházügyi törvényre is.

The New York Times
Kadhafi után egyetlen, az ország irányítására képes intézmény sem maradt, állapítja meg az amerikai liberális lap, megjegyezve, hogy Líbia jövője múltjához hasonlóan aggasztó.

24 heures
A felkelők kegyeit keresik a nagy olajcégek Líbiában, írja a svájci lap, megjegyezve, hogy az ellenzéket segítő országok megkapják jutalmukat. Az írás szerint a líbiai olajért folyó versenyben az olasz Eni áll a legjobban, de bizakodhatnak a franciák is, míg a piac újrafelosztásának vesztesei országaik visszafogottsága miatt az orosz és kínai cégek lehetnek.

Independent
Izrael megengedhetetlen módszerekkel félemlíti meg a kövekkel dobáló palesztin fiatalokat, állítja videofelvételek alapján a brit lap. Nem hagyják őket aludni, fegyverhasználattal fenyegetik, s falujuk lakóinak gyalázására kényszerítik az elfogottakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.