Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Napi sajtószemle

MN
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The New York Times
A papi pedofília áldozatai és ügyvédei emberiség elleni bűntettek elkövetése miatt emelnének vádat XVI. Benedek pápa és még három másik magas rangú vatikáni vezető ellen a hágai Nemzetközi Bíróságon, írta a liberális amerikai napilap internetes kiadása. Indokolásuk szerint ugyanis a pápa és beosztottjai emberiség elleni bűntettet követtek el azzal, hogy eltussolták, katolikus papok kiskorúakat zaklattak szexuálisan. A lap által idézett, de meg nem nevezett szakértők szerint valószínűtlen, hogy valóban vádat emelne a vatikáni vezetők ellen az ügyészség, de a kezdeményezés mindenképpen jó arra, hogy a felszínen tartsák az ügyet. A Vatikán egyelőre nem kommentálta a hírt.

FINANCIAL TIMES
A schengeni zóna tagságának ideiglenes felfüggesztését is lehetővé tenné az Európai Bizottság e héten ismertetendő javaslata, állítja a brit gazdasági napilap. Brüsszelben pénteken ismertetik, hogy miként lehetne javítani a belső határellenőrzések nélkül működő, 25 országos zóna külső határainak felügyeletét. A lap információi szerint a bizottság utolsó lépésként tenné lehetővé a tagság ideiglenes felfüggesztését olyan országok esetében, amelyek rendre kudarcot vallanak a külső határok biztonságának garantálásával még azt követően is, hogy uniós segítséget kapnak ehhez. Diplomáciai forrásokra hivatkozva a lap azt is tudni véli, hogy a bizottság célkeresztjében elsősorban Görögország áll.

BBC NEWS
A brit határőrség megrendelésére egyszerű magas felbontású kamerával működő hazugságfelismerő programot fejlesztettek ki a bradfordi és aberystwythi egyetem kutatói, közölte a brit közszolgálati adó. Az eszköz az emberi mimikát figyelve legalább 66 százalékos biztonsággal kiszúrja a füllentőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.