Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VOGUE
A közelmúltban tett antiszemita és rasszista kijelentése miatt hatezer eurós, ám egyelőre felfüggesztett pénzbírságra büntette egy párizsi bíróság John Galliano divattervezőt, írta tegnap többek között a nemzetközi divatmagazin hírportálja. A Dior divatcég egykori brit sztártervezőjét egy idén februári, párizsi kávéház teraszán, láthatóan ittas állapotban előadott monológja miatt – ahol azt is megjegyezte, imádja Hitlert –, illetve egy házaspárra tett antiszemita megjegyzése miatt büntették meg. Az ügy miatt Gallianót nemcsak a Diortól, hanem a saját nevét viselő divatház éléről is eltávolították. A verdikt szerint az azóta Svájcban és Amerikában elvonultan élő 50 éves férfinak emellett jelképesen egy eurót kell fizetnie a sértetteknek. Büntetését akkor kell kifizetnie, ha újra hasonló kijelentéseket tesz.


Frankfurter Allgemeinezeitung
Magyarország csökkenteni akarja az államadósságot címmel a német konzervatív napilap beszámolt Orbán Viktor miniszterelnök bejelentéséről, amely szerint a kormány októberben és novemberben kölcsönök visszafizetésével 77-ről 73 százalékra csökkenti az államadósságot. Az írás azt is megjegyezte: a magyar kormány adóemelésre készül, egyúttal ismertette a játékadó, a dohány, az alkohol és a gázolaj jövedéki adójának emelésére vonatkozó terveket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.