Napi sajtószemle

MN
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

POCBANT
Varsó köszönetet mondhat az orosz határőröknek, amiért botrány nélkül lezajlott a Legia Warsawa és a Szpartak Moszkva mérkőzése, írja a szentpétervári portál, aláhúzva, ha a lengyel focicsapat hírhedt szurkolói eljutnak Moszkváig, most az orosz–lengyel háború újabb csatájáról beszélnénk. Ám nem jutottak el, mert a határon addig vizsgálták át őket, hogy a meccsre már nem értek volna az orosz fővárosba. A cikk írója felveti, a tüzetes vizsgálat esetleg bosszú lehetett azért, mert a lengyel rendőrök mintegy száz szpartakost állítottak meg szondával a bejáratnál, s csak azokat engedték be, akik egy korty alkoholt sem fogyasztottak. Ezzel szemben azonban inkább azt valószínűsíti, hogy a fő ok a legiásoknál talált „Emlékszünk Szmolenszkre!” feliratú tacepao volt, s az orosz hatóságok így akarták elkerülni a provokációt, ezzel a politikai botrányt.

The Observer
A Munkáspárt szélsőjobboldali vezetőként próbálja meg beállítani David Cameront – állítja egy bizalmas munkaanyagra hivatkozva a brit baloldali hetilap. A két és fél oldalas dokumentum szerint – amely Cameron sebezhető pontjait is elemzi – a brit konzervatív kormányfő jobbratolódását főleg a jogrend alkalmazhatóságával, illetve a bevándorlással és a szociális juttatásokkal kapcsolatos kemény megszólalásai jelzik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.