Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

La Libre
A tíz éve a terrorizmus ellen indított háború legfényesebb győzelmének is tűnhet az idei arab tavasz, muzulmán országok sorának megindulása a rendszerváltás és a demokrácia útján, írta a belga lap a szeptember 11-i merényletekkel kapcsolatos vezércikkében.

The Guardian
Az olaj körül forgott a líbiai konfliktus, ha az egész nem az olajért folyt, írja a londoni baloldali lap, utalva arra, hogy a brit kormány kéz a kézben haladt a nagy olajkonszernekkel a hatalomváltás elősegítése felé. Mint a lap megjegyzi, a BP már tárgyalásokat folytatott a felkelőkkel a visszatérésről, míg a francia energiacégek azzal az ígérettel bírnak, miszerint megkapják az olaj 35 százalékát, s nem járnak rosszul az olaszok sem. Igaz, teszi hozzá a lap, az új hatalom a korábbinál keményebb feltételeket támaszthat, így okos játékkal akár az olajért folytatott verseny igazi győztese is lehet.

Die Presse
Gorbacsovnak tudnia kellett a vilniusi tv-torony elleni 1991-es ostromról szóló parancsról, állította az osztrák lapnak Mihail Golovatov volt KGB-ezredes, az Alfa elitkommandó közelmúltban elengedett egykori parancsnoka. Mint mondta, a biztonsági szolgálatok vezetői döntésüket a szabályoknak megfelelően felterjesztették a központi bizottságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.