Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Wall Street Journal
Az amerikai üzleti napilap európai kiadása szerint Orbán Viktornak a budapesti nagyköveti értekezleten hétfőn elhangzott beszéde elképzelhetően azt célozta, hogy előkészítse a vártnál rosszabb GDP-növekedési adatok miatt szükségessé váló intézkedéseket.

SME
A friss európai előrejelzések szerint a kormánynak, ha tartani szeretné a hiánycélt, szeptemberben újabb takarékossági intézkedéseket kell elfogadnia, s nem biztos, hogy a harmadik hullámot az Orbán-kormány komolyabb társadalmi lázadások nélkül keresztül tudja vinni – írta a szlovák liberális napilap, amely szerint Orbán sem saját politikai sorsát, sem Magyarország jövőjét nem tartja már a kezében.

Financial Times
A német üzleti napilap megírta, hogy térségünk néhány állama támogatja azokat az adósokat, akik nem képesek visszafizetni svájci valutában felvett hiteleiket, ez azonban nagy kockázatokkal jár. Herbert Stepic, a Raiffeisen Bank International vezetője szerint a piac számára Magyarország jelenti az igazi problémát, itt ugyanis a svájci frankban felvett hitelek 18 milliárd eurót tesznek ki.

The Jerusalem Post
Elbocsátotta egyik munkatársát a jobboldali izraeli napilap, amiért blogjában védelmébe vette a palesztinok terrorizmushoz való jogát az izraeli megszállással szemben. Az amerikai származású Larry Derfner későbbi, magyarázó bejegyzésében hozzátette, hogy nem célja terrorizmus bátorítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.