Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berliner Zeitung
Erősödnek az antiszemita tendenciák a kelet- és közép-európai filmgyártásban, írja kulturális mellékletében a berlini baloldali lap. A cikk szerzője emlékeztet arra, hogy egy zsidó származású magyar filmproducer – aki a kilencvenes évek elején tért vissza Budapestre – a 2011-es Berlinalén azt mondta, valószínűleg újra el kell hagynia hazáját, mert „az államilag ellenőrzött médiában nem magyar szívűnek” számít. Az újságíró aláhúzza, hogy Magyarországon különösen a szélsőjobboldali rockegyüttesek és televíziók uszítanak a romák és a zsidók ellen.

Lemonde
Nyilvánvaló, hogy protestáns hagyományai miatt Észak-Amerikának problémás a viszonya a szexuális élethez, s még igyekszik is kioktatni e téren az egész világot, írja Strauss-Kahn felmentése kapcsán a francia liberális lap, rámutatva, hogy az ügy lerántotta a leplet Amerika szánalmas arcáról. A lap aláhúzza, hogy Amerika puritán viselkedése nagyon ravasz. Ez a puritanizmus ugyanis a szabad szerelem hangján szólal meg, méghozzá ott, ahol virágzik a pornóipar. Miért is volt szükség a Clinton- vagy a Strauss-Kahn-ügyre? – kérdezi a lap, válaszában kiemelve, hogy ezek kapcsán hetekig csámcsogott a sajtó a pikáns részleteken. Sokat tanulhatunk amerikai barátainktól, írja a szerző, de aligha a szerelem művészetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.