Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le Soir
Elvesztette a türelmét az Európai Bizottság Belgiummal szemben, amelynek vezetői több mint egy évvel a választások után sem tudtak kormányt alakítani – írja a belga napilap.
A brüsszeli intézmény hamarosan hivatalos figyelmezteti Belgiumot, hogy mielőbb alakuljon meg az új kormány, amely véghez vihetné a szükséges gazdasági reformokat.
Az Európai Bizottság tagadta tegnap a lap értesülését, mondván, megbízik az ügyvivő kormányban.

The Independent
Felfegyverzi és kiképezi a ciszjordániai zsidó telepeseket az izraeli hadsereg, hogy fel tudják venni a harcot a palesztin tiltakozókkal. Izrael nagyszabású palesztin felvonulásokra számít, miután az ENSZ közgyűlése várhatóan elismeri a független Palesztinát szeptember 20-i szavazásán – olvasható a független brit napilapban.

abc News
Amerikai mozlimok tiltakoznak az ellen a kifestőkönyv megjelentetése ellen, amely a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek 10. évfordulója alkalmából készült. A Sosem fogjuk elfelejteni 9/11-et: Szabadságkönyv gyerekeknek című műben többek között a lángoló ikertornyokat, George W. Busht és a felesége mögé bújó Oszama bin Laden halála előtti pillanatait megörökítő rajzot színezhetik ki a gyerekek. Dawud Walid, az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsának egyik képviselője szerint az alkotás szélsőségesként állít be minden muzulmánt, ezzel erősíti a mozlimokról kialakult amerikai sztereotípiákat.

The New York Times
Mérföldkő: egyetlen amerikai katona sem vesztette életét Irakban augusztusban – tudósít a New York-i liberális napilap. Először történt ilyen az invázió története során, a biztonságos hónap a katonaság szerint a síita milicisták elleni kemény fellépésnek köszönhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.