Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Napi sajtószemle

MN
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

theguardian
A szélhámos: Az igazi Sarah Palin nyomában címmel írt igen vitatott életrajzot a republikánusok legutóbbi alelnökjelöltjéről Joe McGinniss – írta a brit baloldali lap. Az Egyesült Államokban jövő héten megjelenő könyv szerint Palin állítólag korábban kokaint és marihuánát is fogyasztott, illetve az 1990-es évek közepén hat hónapos szerelmi viszonyt folytatott férje egyik üzleti partnerével. Palin egyébként egyszer már felszólította McGinnisst, hogy ne kémkedjen személye, illetve családtagjai után.

The New York Times
Venezuela kapcsolatba lépett a venezuelai származású Ilich Ramirez Sanchezzel, és támogatásáról biztosította ismertebb nevén Carlost, a sakált – idézte az amerikai liberális lap Nicolas Maduro venezuelai külügyminisztert. A két francia hírszerző és egy állítólagos informátor megöléséért Franciaországban életfogytiglani börtönbüntetését töltő Carlos a hidegháború idején vált hírhedtté. Többek között ő tervelte ki és vezette a támadást 1975. december 21-én az OPEC bécsi székháza ellen, ahol hatvan túszt ejtettek, és három személyt öltek meg. Venezuela egyébként nem először állt ki Carlos mellett. Hugo Chávez venezuelai elnök 2009-ben például úgy magasztalta Carlost, hogy ő „egy forradalmi harcos, nem pedig terrorista”. Maduro most közölte, a fogva tartás rossz körülményei miatt állnak ki Carlos mellett.

BBC
Visszavonta az Apple Franciaországban a Jew or Not Jew (Zsidó vagy nem zsidó) nevű, okostelefonokra írt alkalmazását, amely közéleti személyek vagy hírességek nevét beírva kiadja, hogy az illető zsidó származású, avagy sem – jelentette a brit közszolgálati adó. Az interneten is elérhető honlap ellen a francia SOS Racisme rasszizmus elleni szervezet indított hadjáratot, mondván, az alkalmazás sérti azt a jogszabályt, amely tiltja az emberek listázását vallási hovatartozásuk alapján. Az alkalmazás kitalálója, Johann Levy reakciójában kiemelte, ez csak egy szórakoztató honlap, „én magam is zsidó vagyok, tehát tudom, hogy magunk között mi is megtippeljük, hogy egy adott híresség vajon zsidó-e vagy sem”.

FOREIGN POLICY
A népszerűségéből sokat vesztett Obamának a diktátorok populista módszereihez kellene folyamodnia újraválasztása érdekében – javasolja az amerikai külpolitikai magazin Diktátorkézikönyv Obamának című publikációja. Az elnök rengeteg kritikát kap republikánus oldalról állítólagos erőtlen külpolitikája miatt, ám védelmezői emlékeztetnek: éppen Obama elnöksége alatt esett el három diktátor is. Ennek ellenére a jövő évi választásokon inkább a belügyek (a munkanélküliség és a gazdaság) dönthetnek majd – véli a szerző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.