Nem kaptunk újabb léket

Tarthatatlan, hogy évente kétezermilliárd forintot költünk adósságszolgálatra – állítja lapunknak adott interjújában Kovács Árpád. A Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, az Állami Számvevőszék volt elnöke szerint indokolt, hogy e teher mérséklése a kormányzat elsődleges célja.

Munkatársunktól
2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember ugyanakkor nagy eredménynek tartja, hogy az államháztartás lyukait sikerrel foltozzuk – sőt, az erősödő viharban nem kaptunk újabb léket –, s immár nem a zátony felé haladunk, hanem nyugodtabb vizek felé próbálunk vitorlázni. Kovács Árpád nem látja reménytelennek az euróövezet helyzetét, jóllehet az európai adósságválság kezelését meglehetősen ötlettelennek tartja, mert egyoldalúan a költségek befagyasztására és a gazdaság ideig-óráig tartó élénkítésére épül. Kovács Árpád állítja: a mostani válság abból adódik, hogy világszerte elkezdődött az előre hozott fogyasztás árának kifizetése. Ugyanakkor mintha nem vennénk észre, hogy társadalmi modellek versenyéről is szó van. Ez pedig világméretekben hoz változást a jóléti államról és a szolidaritásról alkotott felfogásban.
Interjú a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.