Nem tágít az ügyészség

Csibra Tibor
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis tanúzás miatt felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta tegnapi perbeszédében az ügyész azokra a vádlottakra, akik alibit igazoltak a 2002. május 9-i, nyolc áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban tényleges életfogytiglanra ítélt, majd a vádak alól jogerősen felmentett Kaiser Edének. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó per terheltjei Kaiser egykori barátnője, Gy. Anita, az ő szülei, illetve az a varrónő, akit Kaiser és a lány a móri vérengzés időpontjában felkeresett Budapest belvárosában.
A csepeli családot a móri ügy kezdetén vádolták meg, mert a félresikerült első eljárásban azt állították, hogy Kaiser Ede a lakásukon tartózkodott a bűntett idején. Gy. Anita középiskolás volt 2002 tavaszán, és május 9-én nem ment iskolába, hogy szerelmével lehessen. A lány állításait alátámasztotta a varrónő is, akihez Kaiser vasaltatni járt, és a cellainformációk is azt igazolták, a férfi a fővárosban volt a móri gyilkosságok idején. Ismeretes, az ügyben 2007-ben fogták el a valódi elkövetőket, Weiszdorn Róbertet és Nagy Lászlót.
Kaiser perújítása végén egyéb bűncselekményeiért 18 évet kapott, és a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy nincs köze a móri vérengzéshez. A Gy. család ügyét a perújítás végéig felfüggesztették, de az ügyészség a fenti tények ellenére sem ejtette a vádat. Bár a vádhatóság megtehette volna, hogy felmentésre tesz javaslatot a per végén, az ügyész mégis felfüggesztett szabadságvesztést kért. A történtek érdekessége, hogy Kaiser Ede a móri vérengzés napján semmilyen bűncselekményt nem követett el, így a perben nem derült ki, hogy az ügyészség milyen eseményhez köti a vádlottak terhére rótt hamis tanúzást.
A Gy. család ügyében hétfőn hirdet ítéletet a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.