Nem várhat tovább a megújulás

Viszonylag egyszerűen kezelhető a költségvetés idei feszültsége – mutatott rá Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió tegnap reggeli műsorában. A jövő évi büdzsé gondjai azonban – mint mondta – csakis az ország megújítását és átszervezését célzó intézkedések felgyorsításával oldhatók meg.

Nagy Vajda Zsuzsa
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő bízik abban, hogy nemcsak túléljük a válságot, de erősebbek is leszünk utána. Ezt a célt szolgálja egyébként az államadósság csökkentése is, amelynek második fordulóját Orbán tájékoztatása szerint a következő egy hétben hajtja végre a kormány. – Meg kell szüntetni a pazarlásokat, észszerűsíteni kell a rendszereket, továbbá a múlt hibáinak a kijavítása mellett néha egy-egy tabu ledöntésére is szükség van – hangsúlyozta Orbán. A miniszterelnök arra is kitért, hogy olyan intézkedések várhatók, amelyeknek hosszabb távon, akár 8-10-15 év múlva is meglesz az értelme. Mint mondta, ez az, ami megkülönbözteti az átszervezés és megújulás politikáját a megszorításokétól, amit „eddig sem alkalmazott, és a jövőben sem fog” ez a kormány. Tegnap a kabinet jóváhagyta a 2012-es költségvetés első változatát, amiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy továbbra is 2,5 százalékos hiányra épül.

Bővebben a 10. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.