Nem volt robbanószer a levélben

Győr Ágnes
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálat bebizonyította, hogy nem tartalmazott robbanóanyagot az a gyanús küldemény, amelyet egy pécsi rendelőben dolgozó orvos kapott tegnap – tájékoztatta lapunkat a Pécsi Rendőrkapitányság. A hatóság szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében arról számolt be, hogy tegnap délután egy pécsi gyermekorvosi rendelő címére három közepes méretű boríték érkezett. Amikor a rendelőben dolgozó orvos kibontotta az egyiket, porszerű anyagot talált benne ezért értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a borítékokat robbanóanyag-detektáló készlettel megvizsgálták. Mivel az elsődleges vizsgálat egyértelműen nem tudta kizárni, hogy a küldemény robbanóanyagot tartalmaz, a rendelőintézetet kiürítették, és tűzszerészeket kértek a helyszínre. A tűzszerészek este hét óra körül érkeztek meg Budapestről, és megállapították, hogy a küldemények tartalma nem robbanóanyag, ezért azok elszállításáról és további vizsgálatáról a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve gondoskodik.
Korábban a távirati iroda tudósítójának név nélkül nyilatkozó orvos azt mondta, hogy a nejlonfóliába helyezett anyag dupla borítékban volt, a külsőn egy angol, a belsőn egy holland címzett szerepelt, feladónak pedig az ő rendelőjének címét írta rá valaki. Sejtése szerint a küldemény úgy kerülhetett hozzá, hogy a címzett nem vette át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.