Népszerű a szerencsi csokoládé

Tolcsvai L. László
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma kezdődik a négynapos szerencsi országos csokoládéfesztivál, amelynek kapcsán az édesipar jelenlegi helyzete is az ágazatért aggódók látóterébe került. Az esemény kapcsán a szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője, Takács István lapunknak elmondta: bár a mai viszonyok közt nem igazán éri meg csokoládét előállítani, a száz százalékban magyar tulajdonú cég mégis szembeszállt az ágazat gondjaival, s megpróbálja életre kelteni a régi magyar ízeket. A társaság 15 esztendeje működik, s immár száz embert foglalkoztat.
Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere, a térség fideszes országgyűlési képviselője állítja: a porig rombolt helyi cukorgyár újjáépítése nemzeti érdek, miként az európai uniós cukorkvóta visszaszerzése is. Nem lehetetlen feladatot vállal a kormány, amikor megpróbálja helyreállítani azt, amit a Gyurcsány-kormány idején kiengedtek magyar kézből. Érthetetlen számára, vajon kinek állt érdekében lemondani a magyar cukorgyártás jelentős hányadáról 2007-ben, ugyanis a hazai cukorrépa-termelés színvonala irigylésre méltó. Az MSZP-kormány folyamatosan félrevezette Magyarország lakosságát, Szerencsen pedig tönkretette a cukorgyárat. A honatya legfőbb feladatai közt említi a régi idők legfőbb regionális munkaadójának számító nagyüzem működésének ismételt beindítását, mert ez nemcsak a cukorgyári dolgozóknak, de a mezőgazdasági vállalkozóknak és beszállítóknak is megélhetést teremtett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.