„Nevetséges a magyarok tiltakozása”

Fenntartja minden szavát a magyarokat „genetikusan alattvalónak”, „moslékzabálóknak”, a holokauszt egyedüli felelőseinek nevező Kertész Ákos író, aki szerint ő megtanult írni, bírálói viszont nem tanultak meg olvasni.

2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kossuth-díjas író az ATV-ben ekképp magyarázkodott: „A magyarság sorsa iránti aggodalom íratta velem ezeket a sorokat, teljesen nevetséges, hogy épp a magyarok tiltakoznak ellene, akikről szól, akikért szól.” „Szerényen” megjegyezte: „esztétikai értékekkel rendelkező dolgozatot” írt, nem pedig tudományos értekezést, és ezért a genetikáról kifejtett gondolata helytálló.
Eközben Radnóti Sándor irodalomtörténész a Klubrádióban védelmébe vette a magyargyalázó levél szerzőjét. Szerinte azért tekintik sértésnek a leírtakat, mert Kertészt zsidónak tartják.
Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.