Nincs már százszázalékos együttes

Munkatársunktól
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc forduló után nincs már százszázalékos csapat a labdarúgó NB I-ben, mert mindkét éllovas Somogyban rontott eddig makulátlan mérlegén. A Debrecen pénteken Siófokon, a Győr szombaton Kaposváron játszott 0-0-t, így a címvédő Videoton legalább kilenc pontra megközelíthette a listavezetőket. Pedig Fehérváron is majdnem 0-0 lett a vége, de Vaskó a 91. percben csak bepréselte a Haladás elleni győztes találatot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy korábban les címén elvették a hazaiak szabályos gólját, de ez a teljesítmény így is harmatos, talán már csak Paulo Sousa edzőnek tetszik.
Kecskeméten állt a bál, mert a gárda két afrikai légiósa meccs közben toppant csak be a fekete kontinensről, ahol válogatott kötelezettségüknek tettek eleget, a Vasas ráadásul a hajrában ki is egyenlített, és mindez így együtt annyira sok volt a játékvezetőt is kárhoztató Tomiszlav Szivics vezetőedzőnek, hogy felajánlotta a lemondását. Az első indulatból végleges döntés nem született, tegnap pedig Rózsa Pál többségi tulajdonos megegyezett Sziviccsel a folytatásról.
Az Újpest megszerezte első győzelmét, meg sem állt négy gólig a Pécs ellen. Tegnapra így már csak két nyeretlen maradt, a Ferencváros és a Zalaegerszeg, és a két sereghajtó egymással találkozott az Üllői úton. A Ferencvárostól a közelmúltban távozott Prukner László már a vendégek kispadján ült – bevonulását taps fogadta –, Détári Lajos pedig a hazain debütált.
Pontosabban mindkét mester állva figyelte az eseményeket, amelyekben az első félidőben egyiküknek sem telhetett sok öröme. Szünet után aztán a maga javára fordította a küzdelmet a Ferencváros: előbb Oláh Lóránt belsőzött közelről a rövid alsó, majd az Oláhnak gólpasszt adott Tóth Bence lőtt a hosszú felső sarokba. A Fradi így Détári Lajos bemutatkozásával első győzelmét aratta, és a kieső pozíció elkerüléséért az Újpesttel és a Vasassal küzd. Ezt még szokni kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.