Nyitrai Zsolt a Miniszterelnökségen

Munkatársunktól
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miniszterelnöki biztosként a kormányzati szintű humánpolitikai döntések felelőseként dolgozik tovább Nyitrai Zsolt. Úgy tudjuk, a jövőben a fideszes politikushoz tartoznak majd a minisztériumokat, állami cégeket érintő személyügyi kérdések is. Nyitrainak államtitkári besorolásban az átalakuló kormányzati kommunikációban a nemzeti konzultáció, illetve a kormányzati kampányok szervezése és irányítása is feladata lesz. Orbán Viktor kormányfő Hajdúszoboszlón, a Fidesz–KDNP frakcióülésén jelentette be, hogy Nyitrai Zsolt a jövőben a Miniszterelnökségen a nemzeti konzultációk szervezésével és kormányzati szintű személyzeti ügyekkel foglalkozik majd.
A képviselő kinevezésével egy időben, mától távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációs államtitkári posztjáról. Helyét – információink szerint – nem töltik be, a terület közvetlen miniszteri felügyelet alá kerül, annak irányításában részt vesz Vályi-Nagy Vilmos helyettes államtitkár is.
Nyitrai Zsolt 2006 és 2010 között a Fidesz operatív igazgatója volt, ő koordinálta a párt 2010-es kampányát, a központi arculat alakítását.
Fellegi Tamás fejlesztési miniszter 2011. szeptember 12-től a gazdasági válság hatásainak hatékony kezelését célzó kormányzati átszervezésekkel párhuzamosan átalakítja az NFM-et. A szaktárca közleménye szerint az eddigi hat helyett négy szakmai-politikai államtitkárságra tagolódik a minisztérium: a vagyonpolitikáért, a fejlesztéspolitikai koordinációért, az energetikáért és klímapolitikáért, valamint az infrastruktúráért felelős államtitkárságokra. A tárca közleménye szerint hat EU-tanácsi formáció elnöklésének sikeres teljesítése után, az első év tapasztalatait figyelembe véve következik be az átalakítás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.