Nyomozás Pécsett

Bóka Máté Ciprián
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkétmilliárd forintnyi állami, önkormányzati megrendelést nyert el az utóbbi néhány évben a Bayer-Center Építőipari Kft., amely ellen csalás elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. A jogvita alapja, hogy a fővállalkozó nem fizetett, ezért tíz egykori alvállalkozója feljelentést tett.
A rendőrség illetékese csupán annyit mondott, a nyomozás határideje két hónap, amit szükség esetén meghosszabbíthatnak. A Pécsett igencsak jól ismert, korábban az MSZP házi „kőművesének” is számító Bayer-Center Kft.-t júniusban adta el tulajdonosa egy pécsi ügyvédnek, Solymos Vilmosnak. Korábban azonban a cég tőkéjét 520 millióról 40 millióra szállították le, holott korábban milliárdos állami megbízásokat nyert el.
Az egyik, villamossággal foglalkozó alvállalkozó Trenszer János volt, aki már három éve rendőrségi útra terelte volna az ügyet, ám akkor egyedül maradt ezzel a szándékával, most viszont maga is a feljelentők között volt. Közölte, ahogy másokat, őt sem fizette ki a cég, holott a munkát elvégezte. Szerinte a történetben az is különös, hogy miképpen vásárolhatta meg az az ügyvéd a társaságot, amelyik még néhány hónapja tőle kért kölcsönt. – A férfi még a villanyszámláját sem tudta kifizetni, ezért egy aggregátort biztosítottam neki, hogy ne maradjon áram nélkül – fogalmazott.
Solymos Vilmos nem kívánt reagálni megkeresésünkre.
A Bayer-Center Építőipari Kft.-t 1997-ben alapították, majd 2004-től az állami, önkormányzati szférából sorra kapta a megrendeléseket. A vállalkozás összesen 22 milliárd forintnyi közbeszerzési pénzt nyert el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.