Ókovács Szilveszter az Operaház élén

Ókovács Szilveszter vezeti majd a Magyar Állami Operaházat. A Duna Televízió vezérigazgatójának erről szóló kormánybiztosi kinevezését augusztus 22-i hatállyal tegnap írta alá Orbán Viktor miniszterelnök az intézmény főigazgatói munkakörének betöltéséig, de legfeljebb két évre.

Vakulya Eszter
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Operaház tíz hónapja főigazgató nélkül működik. 2010 szeptemberétől Horváth Ádám operaénekes miniszteri biztosként került a dalszínházba, néhány héttel később a tárca menesztette Vass Lajos főigazgatót. Idén áprilisban pályázatot írtak ki a főigazgatói posztra, amelyen a bizottság 8:1 arányban Horváth Ádámot támogatta. Réthelyi Miklós miniszter június elsején kinevezte a nyertest, de még aznap délután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felülírta a döntést. Horváth Ádám június 3-án lemondott, őt Mozsár István váltotta, aki augusztus 8-án távozott posztjáról. Ekkor az első karmestert, Kovács Jánost bízta meg a tárcavezető ideiglenesen a feladattal.
Ókovács Szilveszter nem először dolgozik a dalszínházban: 2001-től 2005-ig a Magyar Állami Operaház tagja, 2001-ben az Erkel Színház vezetője, 2002 és 2005 között pedig az Operaház kommunikációs igazgatója volt. Újságírói múltja is jelentős: számos rádióműsor mellett többek között a Hír Televízió műsorvezető-riportereként vált országszerte ismertté, de hosszú ideje állandó rovata van lapunk kulturális oldalain is. A Duna Televízió élére tavaly ősszel került, de a kuratóriumnak a tegnapi döntés után azonnal jelezte: távozni kíván a médium éléről.
Bővebben a 15. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.