Októberi ajándék

Munkatársunktól
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon tudatosan egy új jogrend, egy új ország összeépítése folyik, az alaptörvényből pedig az kap, aki kér – jelentette ki Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott tegnap este a Hír TV Versus című új műsorában. Leszögezte: az alaptörvény asztala szeptembertől 2500 önkormányzatnál megtalálható, és névvel, címmel bármely magyar állampolgár kérhet hazánk új alkotmányának díszkiadásából. – Ez egy igazán liberális társasjáték, az vesz részt benne, akit érdekel – mondta Kerényi, aki Orbán Viktortól az alaptörvény népszerűsítésére, a tudatos nemzeti közjogi gondolkozás megalapozására, az ehhez kapcsolódó kulturális értékek megőrzésére és fejlesztésére kapott megbízást. Hozzátette: ki is küldhették volna nyolcmillió példányban az alaptörvényt, de az drágább lett volna, sok példány pedig a kukában végezte volna. Kerényi kifejtette: az elmúlt 60 év eltompította ezer éve híres közjogi műveltségünket, ezért feladatának tekinti, hogy minden felnőtt számára információkat nyújtson az április 25-én elfogadott magyar alaptörvényről.
– Meg fogom szólítani a gyermekeinket is, akiket hat évtized kommunista propagandája tudatlanná, két évtized liberális katyvasza pedig hazafiatlanná tett. Ezért idén október 6-án minden tízéves magyar gyermek kap tőlem valamilyen emléktárgyat, és 2012-ben ugyancsak adok majd valamit minden, sikerrel érettségizett fiatalnak – mondta legújabb terveiről Kerényi Imre. Szerinte az alaptörvény asztalát bíráló, arról nagyriportokban beszámoló balliberális médiumok valójában az ő „megrendelésére dolgoztak”, a jobboldali bírálatoknak pedig kifejezetten örül. Mint kifejtette, ma Magyarországon centrális erőtér van, nincs ellenzék, így annak a szerepét is a kormánypártoknak kell „eljátszani”.
Az asztalt ketchuppal, mustárral összekenő akciókat a miniszterelnöki megbízott jelentéktelennek tartja. Elismeri, hogy a fiatalok körében van egyfajta közönyösség, szerinte ezt fogja áttörni a most készülő kiadvány. – A díszkiadás filozófiája tökéletesen szemben áll összes politikai ellenfelünkkel: ki akarja igazítani az idő torzulásait – hangsúlyozta végül Kerényi Imre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.