Orbán Viktor levele Obamának

MTI
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kormányfő Barack Obama elnöknek írt levelében fejezte ki együttérzését az áldozatok családjainak és az amerikai népnek, több párt pedig közleményben emlékezett meg az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11-én ért terrortámadások tizedik évfordulójáról. A miniszterelnök szóvivőjének közleménye szerint Orbán Viktor a levélben világossá tette: a nemzetközi közösség a demokratikus értékek védelme érdekében továbbra is számíthat Magyarországra a terrorizmus és a szélsőségek elleni küzdelemben.
Az együttműködés a leghatásosabb fegyver a demokratikus értékek védelme érdekében – mondta Schmitt Pál köztársasági elnök az áldozatok emlékére rendezett koncerten Budapesten a Deák téri evangélikus templomban. A köztársasági elnök szavai szerint a terrorizmus okozta fájdalmakra csak akkor kapunk valódi békét, ha tudunk bölcsen, józanul, elővigyázatosan, mégis félelem nélkül élni, s ha megismerjük az okokat.
Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője közleményében úgy fogalmazott, hogy a tíz évvel ezelőtti összehangolt terrorakció nem csak egyéni tragédiákról szólt, az al-Kaida ezen a napon az egész nyugati civilizáció ellen intézett támadást az Egyesült Államok területén. Hangsúlyozta, szeptember 11-e nem a muzulmán világ és Amerika csatája volt, hanem egy szélsőséges terrorszervezet támadása a nyugati kultúra ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.