Országos örömzene volt

MN
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három évvel ezelőtt a Sziget fesztiválon debütált a magyar dal napja, tegnap hét vidéki városban és tizenhét budapesti helyszínen szóltak a hazai dallamok, műfaji határok nélkül. A magyar dal idei fővárosában, Nyíregyházán a nagyszínpad műsorát Presser Gábor nyitotta meg, de a magyar dal napjának ötletgazdája a fővárosi Vígszínházban is fellépett, a 115 éves teátrum zenés darabjaiból válogató esten. Kovács Kati Egerben, a KFT zenekar Salgótarjánban koncertezett, Zalaegerszegen a Griff Bábszínház szervezésében pedig Nyeső Mari lépett fel, míg a színészek az elmúlt év repertoárjának dalaiból szemezgettek. A Bem Rockparton a törzsgárda, Török Ádám és a Mini Trió muzsikált, a Gödör Klubban tehetséges fiatal zenekarok kaptak lehetőséget. A Budapest Jazz Club jóvoltából a fővárosban külön helyszínt kapott a jazz, a komolyzene az Óbudai Társaskörben talált otthonra. A fesztivál idején a dallamos villamosok nosztalgiajáratain (képünkön a Presszó Tangó Libidó) is szólt a muzsika Budapesten. (T. G.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.