Összeomlott a vasúttársaság jegyrendszere

Hírösszefoglaló
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy számítógépes hardver hibája miatt bizonytalan ideig nem elérhető a MÁV-Start Zrt. internetes jegyértékesítési rendszere. A www.mav-start.hu weboldalon keresztül megvásárolt jegyeket kiadó automaták az ország egész területén tegnap óta nem üzemelnek. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az utasok, akik már az interneten keresztül megváltották a belföldi menetjegyüket, de még nem nyomtatták ki azt a jegykiadó automatából, menetjegy nélkül is felszállhatnak a vonatra. A pótdíjazás elkerüléséhez azonban az együttműködésükre is szükség van, mivel az ellenőrnek meg kellett adniuk az e-mail címüket és a vásárlás időpontját, a jegyvizsgáló pedig ez alapján egy úgynevezett utasleadási lapot tölt ki. Ezt viszont az utasnak kell viszszajuttatni a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatára személyesen vagy elektronikus levélben. Kissé bonyolultabb a nemzetközi vonalakon utazók helyzete: amennyiben nem tudják kinyomtatni a jegyüket, újat kell vásárolniuk, s csak később, a rendszer helyreállítását követően igényelhetik vissza korábbi jegyük árát. A MÁV arra kéri az utasokat, hogy az át nem vett jegyeket utólag már ne vegyék ki a kioszkokból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.