Összetört Ágyúsok

MTI
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem maradt visszhang nélkül, hogy az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában a Manchester United vasárnap 8-2-re kiütötte az Arsenalt. Az Ágyúsok legutóbb száztizenöt éve, 1896-ban kaptak nyolc gólt bajnoki mérkőzésen (a Loughborough Town ellen 0-8), a Premier League-ben viszont még soha. „Nem hiszem, hogy más csapat nyolcat fog rúgni az Arsenalnak” – jegyezte meg Wayne Rooney, aki három találattal vette ki a részét a történelmi sikerből. A csatár hatodik alkalommal triplázott az MU-ban. Arsene Wenger, a szenvedő fél vezetőedzője letörten nyilatkozott a lefújás után: „Szörnyű volt, és nagyon megsebezte a csapatomat” – fogalmazott a tréner, aki szerint a sok sérülés és eltiltás miatt volt gyenge az együttese. Az Arsenalra a Wenger-érában eddig is az MU mérte a legnagyobb csapást, 2001-ben 6-1-gyel. Az átigazolási idény szerdáig tart, addig még a bajnokságban három forduló után egypontos Arsenal szeretne kulcsjátékost szerződtetni. A Barcelonához távozott Cesc Fabregast és a Manchester Cityhez igazolt Samir Nasrit azonban szinte lehetetlen pótolni…
A hét végén a City 5-1-gyel intézte el a vendéglátó Tottenhamet – Nasri három gólpasszt adott, de a főhős a négygólos Edin Dzeko volt –, és így csak rosszabb gólkülönbségével szorul a második helyre a szintén százszázalékos MU mögött.
A Real Madrid kiválóan rajtolt a spanyol bajnokságban, hatgólos győzelmet aratott a Pintér Ádámot foglalkoztató Real Zaragoza vendégeként. Cristiano Ronaldo háromszor is betalált a házigazda kapujába. A Zaragozában Pintér csereként az 52. percben lépett pályára, ekkor még csak 2-0 volt az állás.
Primera División, 2. forduló: Real Zaragoza–Real Madrid 0-6, Sevilla–Málaga 2-1.

Lahm „kipakolt”. Rudi Völlertől Felix Magathon át egészen Jürgen Klinsmannig a német labdarúgás számos nagy tekintélyű, jelenleg szakmai vezetőként vagy trénerként tevékenykedő képviselőjét is magára haragította Philipp Lahm, a német válogatott és a Bayern München hátvédje. A 27 éves játékos tegnap megjelent Der feine Unterschied (Finom különbség) című könyvében nem éppen hízelgő szavakkal festi le szinte valamennyi korábbi, a válogatottnál és jelenlegi klubjánál tevékenykedő edzőjét. (Aligha meglepő módon egyedül a válogatott mostani trénerét, Joachim Löwöt dicséri…) Első válogatottbeli edzőjét, Rudi Völlert rendes fickónak írja le, akinek irányítása alatt rendkívül jó hangulatú tréningek folytak, ám Lahmnak az volt az érzése, mintha néhány haver szabadság alatt focizgatna egymással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.