Őszi átállás a hajózásban

2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kora őszi menetrend szerint közlekednek mától szeptember 11-ig a balatoni hajók, a séta- és a kirándulójáratok viszont továbbra is kifutnak a hajózási társaság huszonkét kikötőjéből. Változik a Szántód és Tihany között ingázó komp menetrendje is, mától nem 22.20-kor, hanem egy órával korábban indul az utolsó járat Szántódról, Tihanyban pedig legkésőbb 21.40-kor kell felszállni arra. Az igazi vitorlázószezon viszont most, az ősz közeledtével kezdődik. A nagy versenyek ugyan már lezajlottak, de a Balatoni Hajózási Zrt. kikötőiben még vízen vannak a kedvtelésből hajózók kisebb-nagyobb árbocosai és a jachtok.
Ez a nyár sem kedvezett a menetrend szerinti vízi közlekedést és a turisztikai célú hajózást lebonyolító cégnek. A kirándulók, nyaralók a viharos, hideg és esős napokon nem érdeklődtek a járatok iránt, a későbbi kánikula elől pedig a strandokon kerestek enyhülést – vélik a Balatoni Hajózási Zrt. vezetői.
Az utolsó nyári hétvége némileg feledtette a szeszélyes időjárás okozta kellemetlenségeket: a hét végén csaknem nyolcezren váltottak jegyet a menetrendi, a kiránduló- és a sétahajókra, a kompok naponta háromezer járművet és 8500 utast szállítottak.
Változik mától a személyszállító vonatok közlekedése is, visszaáll a nyári menetrend előtt megszokott rendszer – olvasható a MÁV-Start Zrt. hét végén kiadott közleményében. A változás elsősorban a Balaton környékének közlekedését érinti, mert a szezon végétől kevesebb járat indul az üdülőhelyekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.