Ötödszörre már nem fogott a címlap átka

Munkatársunktól
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap szünnapjuk volt az atlétáknak a tegui világbajnokságon, leszámítva a női 20 km-es gyaloglásra benevezett ötven indulót. A nap egyetlen versenyében a legnagyobb esélyes, a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok orosz Olga Kanyiszkina győzött, aki oszakai és berlini sikere után harmadszor lett világbajnok. A 26 éves atlétanőn nem fogott a vb műsorfüzetének „átka” sem, tudniillik eddig azok, akik az adott napon favoritokként a kiadvány címlapjára kerültek, mindannyian csúnyán leszerepeltek. Szombaton a rúdugró Steve Hooker a selejtezőben érvényes kísérlet nélkül kiesett, vasárnap Usain Bolt a 100 m döntőjében kiugrott, hétfőn Dayron Robles hiába ért elsőként célba 110 gáton, óvás után kizárták, kedden pedig Jelena Iszinbajeva csak hatodik lett női rúdugrásban. Kanyiszkina mindenesetre nem tudta, hogy szerdán ő a „címlaplány”…
A női 20 km-es gyaloglásban amúgy magyar induló is volt, a mezőny hátsó traktusában trappoló Madarász Viktória azonban az utolsó 500 méteren megkapta a harmadik figyelmeztetését szabálytalan gyaloglás miatt, így kizárták. Elmondása szerint ilyen még soha nem történt vele, éppen ezért vigasztalhatatlan volt.
Teguban eddig 21 számban hirdettek bajnokot (még 28 szám hátra van), s csak három ország szerzett egynél több első helyet. Az Egyesült Államok négy aranynál, négy ezüstnél és egy bronznál jár, az éremtábla második helyén az oroszok (4-2-4), a harmadikon a kenyaiak (3-2-3) állnak. Mi a kalapácsvető Pars Krisztián ezüstjével egyelőre a 16. helyet foglaljuk el, de több dobogóesélyesünk már nem lévén, innen nagy valószínűséggel hátrébb csúszunk.

Jön a vb-ezüstérmes. Szeptember 8-án, csütörtökön ismét Budapesten, a belvárosi Vigadó téren rendezik meg a VII. Hopp-Parádé ugrógálát, amelyen a hétfőn rúdugrásban 590 centivel vb-ezüstöt szerzett kubai Lázaro Borges is indul. Legnagyobb ellenfele a pekingi olimpián negyedik, Teguban viszont 565-tel csak 13. helyen zárt amerikai Derek Miles lehet. A rúdugrás mellett távolugró-viadalt is rendeznek fővárosunk szívében. A nézők karnyújtásnyira lesznek az atlétáktól, akik mobil pályán mérik össze tudásukat. Az ingyenes, több más programmal színesített rendezvényen távolugrásban a gyerekek is megmérethetik magukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.