Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Politikailag inkorrekt brit bárónő

Munkatársunktól
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrökönyödést keltett a londoni parlament felsőházában egy indiai származású bárónő, aki azt fejtegette: csökkenteni kellene a gyerekek után járó segélyeket, mert a pakisztáni és a bangladesi családokban azért születik sok gyerek, hogy minél több állami juttatásra tegyenek szert. „Senki nem akarja ezt elfogadni, erről beszélni, mert politikailag nagyon inkorrekt” – tette hozzá. Mint magyarázta, Pakisztánban, Bangladesben, sőt Indiában sincs szociális háló, ezért sok gyereket nemzenek a szülők, hogy időskorukban eltartsák őket az utódok, Nagy-Britanniában viszont kapnak nyugdíjat, ezért nem kell nagy család. Ugyanakkor – mondta Flather bárónő – az indiai családokra nem vonatkozik a lesújtó megállapítás, mert nekik nincs nagy családjuk, ugyanis a régi idők zsidóihoz hasonlóan taníttatják a gyerekeiket. Ezzel szemben szerinte a pakisztáni és a bangladesi családok nem helyeznek kellő hangsúlyt az oktatásra. A képviselő asszony azt javasolta, hogy két gyerekig járjon teljes egészében a juttatás, a harmadik gyereknél már csak a segély háromnegyedét, négy gyereknél a felét kapják a családok.
Az ellenzéki Munkáspárt munka- és nyugdíjügyi felsőházi szóvivője, Lord McKenzie bírálta a képviselőnő szavait. Mint mondta: „Váratlanul ért, hogy a pakisztáni és a bangladesi családok méretéről kell értekezést hallgatnom, és bízom benne, hogy többé nem fogok.” A parlamenti vitában Lord Freud munkaügyi államtitkár nem reagált a bárónő megjegyzéseire.
A 77 éves Flather bárónő még a brit megszállás alatt lévő Lahore-ban született, és ő volt az első ázsiai származású nő, aki a lordok házának képviselője lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.