Pótszék

Pethő Tibor
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A néhai dobos
Trafó. Bemutató: szeptember 11.
Tánctanulmányok össze nem illő, mégis passzoló színpadi történésekre és ritmusokra. Nem klasszikus táncművészet, inkább harcművészet a Contact Gonzo japán társulat vendégjátékában.

„Adam without”/
„Ádám… nélkül”
MU Színház. Koreográfus: Jens Bjerregaard. Bemutató: szeptember 9.
Nincs Éva. Ádám egyedül van, és egyedül is marad. A koreográfia két férfi táncos köré épül, akik, bár ugyanabban a közegben léteznek, mégis különböző hatások érik őket. Más nők, vagy a nő teljes hiánya, szerepváltások, mozgásminőségek, mozdulatok váltakozása.

Művészet
Budaörsi Játékszín. Író: Yasmina Reza. Rendező: Pajer Róbert. Bemutató: szeptember 10.
Ki vesz „kétszáz rongyért egy fehér festményt haránt irányú fehér pászmákkal”? Serge, a bőrgyógyász, egyben a kortárs művészet nagy barátja például igen. Neheztel is Marcra, aki értetlenül áll a festmény előtt. Kettejük között pedig a kissé neurotikus Yvan próbál közvetíteni.

Tisztogatás
Kaposvári Csiky Gergely Színház. Író: Sofi Oksanen. Rendező: Valló Péter. Bemutató: szeptember 9.
Aliide Truu, a magányosan éldegélő öregasszony egy napon ismeretlen fiatal lányt talál a portáján. Zara láthatóan szökésben van, állítólagos férje elől menekül. A két nő történetét párhuzamosan követhetjük nyomon, amint súlyos titkaik után kutatnak, feltépve régen beforrt sebeket, megpiszkálva régen eltemetett bűnöket. Ősbemutató 14 éven felülieknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.