Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

PÓTSZÉK

Makrai Sonja
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régi nyár
Kaposvári Csiky Gergely Színház. Szerző: Lajtai Lajos, Békeffi István. Rendező: Szabó Máté. Bemutató: szeptember 16.
Mária korosodó operettcsillag, akinek a lánya szerelmes akar lenni, csak épp a megfelelő partner hiányzik. Az alkalomra nem kell sokat várni: megjelenik báró Jankovits János és fia, Miklós. Velük együtt pedig Mária szívében felsejlik egy régi szerelmes nyár emléke.

DühöngŐ
Szombathelyi Weöres Sándor Színház. Ingyencirkusz két részben, John Osborn Look back in Anger című drámája alapján. Rendező: Nagy Cili. Bemutató: szeptember 18.
Nem kérdés, hogy Osborne 1956-os drámája a mai korban is egyre érvényesebb mondanivalót hordoz. Kallódó fiatalok mondvacsinált indokkal fosztogatnak London belvárosában. Az üres garzonlakásokban ma is ott senyved a dühöngő ifjúság, amely bármikor fellázadhat a ránehezedő kilátástalanság terhei ellen.

Lúdas Matyi
Pécsi Nemzeti Színház. Író: Fazekas Mihály, Váradi R. Szabolcs. Rendező: Ottlik Ádám. Bemutató: szeptember 16.
Fazekas 1804-es, de máig örökzöld műve felejthetetlen nyelvi fordulataival igazi magyar történet, amely a földesúr és Matyi közötti konfliktus megrajzolásával hiteles képet ad a korabeli magyar közállapotokról. Váradi R. Szabolcs ezt az alaptörténetet dalbetétekkel tarkítva formálta maivá.

Koldusopera
Veszprémi Petőfi Színház. Író: Bertolt Brecht, Kurt Weill. Rendező: Szinetár Miklós. Bemutató: szeptember 16.
A viktoriánus korabeli londoni Soho rejtett, mocskos zugai elevenednek meg Brecht kegyetlen valóságot felmutató színművében. Koldushálózatok véres szövetében a szerelemnek nincs létjogosultsága, nem létezik igazság, becsület, barátság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.