Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Radicová kormányfő marad

A korrupció takargatásával, a pártklientelizmus támogatásával vádolta meg az ellenzéki Irány (Smer) szociáldemokrata párt Iveta Radicovát, ezért leváltását kezdeményezte a szlovák parlamentben. A szavazásnál viszont alulmaradtak.

Neszméri Sándor
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizalmatlansági indítványról kedden délután rendkívüli ülésen kezdtek vitát a honatyák, amely végül maratoni, tizenkét órás tárgyalást hozott, érzelmekkel túlfűtött hangnemben zajlott és kölcsönös vádaskodásba fulladt az ellenzéki és koalíciós képviselők között. Robert Ficóék a gazdaság bővülési ütemének csökkenésével, a növekvő munkanélküliséggel és a Szlovákia szempontjából fontos nemzetközi kérdések megoldatlanságával – a szlovák kormánykoalíció képtelen megegyezni az európai stabilitási alap támogatásában – bizonygatták Radicová alkalmatlanságát a kormányfői poszt betöltésére. A koalíciós képviselők viszont a korábbi kormányfőt vádolták azzal, hogy „hagyta szétrabolni” az országot, a válság idején pedig 8 százalék feletti költségvetési hiányt produkálva „görög útra” állította Szlovákiát, ebből fakadnak a jelenlegi kormány problémái. A koalíciós képviselők a végszavazáson kiálltak Radicová mellett, akinek leváltására csak a szociáldemokraták és a nemzetiek szavaztak, összesen hatvankilencen. Radicová leváltásához 76 szavazatra lett volna szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.