Református előretörés az oktatásban

2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától az egyház egységes felsőoktatási intézményeként működik a Debreceni Hittudományi Egyetem és a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola – jelentette be tegnap Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi elnöke. Az egyház tíz településen vesz át intézményeket, a református kollégiumban végzők száma pedig egy osztálynyival bővül az idei tanévben. Egyre több a teológiai hallgató is. A református kollégium kapcsán Bölcskei Gusztáv közölte: az oratóriumban, a nagykönyvtárban – aminek felbecsülhetetlen értékű kincsei felett beázott a tető –, a kiállítóterek felújítása befejeződött. Ennek során az egyik raktárban találtak egy emléktáblát, amely szerint a kollégium falai között tanult vitéz nagybányai Horthy Miklós. Ezt jövőre újra felállítják. 2013-ig, a kollégium alapításának 475. évfordulójáig a tanulók által használt helyiségeket is felújítanák, ami a most megvalósult 440 milliós költséget leszámítva több mint hárommilliárd forintba kerülne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.