Rekord közeli árak ismét a kutakon

Dékány Lóránt
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal öt-öt forinttal nő mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai kutakon holnap – értesült a Holtankoljak.hu piaci forrásokból. Ez azt jelenti, a benzin átlagára 390 forintra emelkedik, de az árazási különbségek miatt a legdrágább töltőállomáson már 405 forintot kell majd adni egy liter 95-ösért. Eközben a gázolaj átlagos tarifája 377 forint lesz a hét közepétől, de akad majd olyan kút is, ahol 395 forintot is elkérnek majd literjéért.
Mint ismeretes, a múlt héten hét forinttal emelkedett a benzin ára, míg öt forinttal a gázolajé. Utoljára május elején volt ilyen magas a 95-ös átlagára, a dízelé pedig márciusban, tehát ismét rekord közeli árakkal találkozhatnak az autósok a töltőállomásokon.
Az idén 29 forinttal nőtt a benzin és 25 forinttal a gázolaj ára a hazai kutakon. Habár az alapterméknek számító kőolaj ára nem változott számottevően a múlt héten, a dollár viszont erősödött a forinthoz képest, ami ugyancsak az üzemanyagok drágulását okozhatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.