Roham a bezáró futballpiacon

Munkatársunktól
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap éjfélkor járt le az átigazolási időszak a nemzetközi labdarúgásban. Miként arra számítani lehetett, az utolsó napon több játékos sorsa dőlt el. Közöttük magyar válogatott labdarúgókat is találhatunk. Németh Krisztián a görög Olympiakosztól a belga Standard Liege-hez került kölcsönbe. Rudolf Gergely sorsa sem rendeződött végleg. Hivatalosan a Genoa játékosa, az elmúlt idényben a Bariban szerepelt, most újabb kölcsönügylet eredményeként a görög Panathinaikoszban folytatja, amely az idén nem jutott fel az Európa-liga főtáblájára. Vadócz Krisztián és Horváth Gábor visszakerül Hollandiába. Előbbi esetében ez vissza-, az utóbbiéban viszont előrelépés. Vadóczra a spanyol első osztályú Osasuna nem tart igényt, a középpályást az elmúlt napokban a Heerenveennel hozták hírbe, végül korábbi klubjához, a Nijmegenhez tér vissza. Horváth tavaly a Bredában szerepelt kölcsönben, ezúttal a Den Haag végleg megvette. Lapértesülések szerint Lipták Zoltán is távozott a Videotontól, lapzártáig nem jött hivatalos hír, hogy hová. Bodor Balázs elhagyja Hollandiát, a Rodától a görög első osztályú OFI-hoz szerződött. Két korábbi válogatott csatár, Torghelle Sándor és Tisza Tibor nagy valószínűséggel hazatér, a hírek szerint a Diósgyőrnél írtak alá.
Néhány további érdekesség a hazai piacról: a Videoton a magyar futballisták kiárusítása jegyében megvált Hidvégi Sándortól és Szakály Dénestől is, lapinformációk szerint mindketten Zalaegerszegen folytatják, Lencse László pedig Kecskemétre költözik Fehérvárról. Horváth András viszont elköszönt a zalaiaktól, s hazatért Szombathelyre, a Haladáshoz.
A külföldi sztárklubok közül az Arsenal volt a legaktívabb az utolsó napon. A brazil André Santos a Fenerbahcétól, a német Per Mertesacker a Werder Brementől, a koreai Pak Csu Jung a Monacótól érkezett. A Manchester Citynek az a legnagyobb fogása, hogy Carlos Tévez korábbi szándéka ellenére mégis marad a klubnál. Hivatalosan is bejelentették, hogy a tavalyi világbajnokság legjobb játékosának megválasztott uruguayi Diego Forlán az Atlético Madridtól az Internazionaléhoz igazol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.