Roma politikus uzsoragyanúban

2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élelmiszer-uzsorást vettek őrizetbe Tiszaeszláron. A 38 éves férfi dupla áron adott különböző élelmiszereket rászorulóknak hitelbe – közölte tegnap az MTI-vel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. Lapunk a polgármesteri hivatalban azt a tájékoztatást kapta, hogy az elfogott férfi a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője. Fedor Rita, a megyei rendőrség szóvivője hivatalosan azt közölte, hogy a gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint két tiszaeszlári lakosnak adott élelmiszereket több éven át, amelyekért később a bolti ár dupláját voltak kötelesek fizetni neki. Lapunk azonban helyi forrásból úgy értesült, hogy az ügynek nem két, hanem több tucat sértettje lehet. Úgy tudjuk, hogy csaknem 40 személy bankkártyáját vagy valamilyen iratát találták meg az őrizetbe vett férfinál, aki kimutatást vezetett saját törvénybe ütköző tevékenységéről. Az sem kizárt, hogy a sértettek köre bővülhet.
Rövid időn belül már a második helyi cigány kisebbségi önkormányzati vezető keveredik uzsoragyanúba. Ismeretes, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese a napokban tett büntetőfeljelentést, mert állítása szerint a kompolti kisebbségi testület tagjai az alig félmilliós évi állami normatív támogatásból élelmiszert vásároltak, és jelentős felárral adták el rászorulóknak hitelbe. Emellett állítólag 50-100 százalékos kamatra adtak kölcsönöket, autókat lízingeltek, és banki hiteleket vettek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.