Romvárosról beszélnek a szocialisták

2011. 09. 05. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten az MSZP szerint „életveszélyes lesz” betegnek lenni, ha a fővárosi kórházak állami kézbe kerülnek. Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció vezetője és Havas Szófia, az egészségpolitikai bizottság alelnöke tegnapi tájékoztatóján azt mondta, a Fidesz szociális, kulturális és egészségügyi romvárossá teszi Budapestet.
A javaslatot törvénysértőnek tartják, ezért a kormányhivatal vezetőjéhez fordulnak, mondván, nincs jogszabályi háttér ahhoz, hogy a főváros az egészségügyi ellátórendszer felügyeletét átadja egy állami háttérintézménynek, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek. Kifogásolták azt is, hogy az állami átvétel előtt álló 12 kórház mintegy 100 telephelye közül 21-et a főváros értékesítene, ami – szerintük – ingatlanpanama gyanúját veti fel. Havas Szófia a fővárosi kórházrendszer „gyámság alá helyezésének” okaira is kíváncsi lenne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.