Rövid idő a párizsi szőnyegen

Munkatársunktól
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap csupán egy magyar induló lépett szőnyegre a párizsi cselgáncsvébén, de Karakas Hedvig (57 kg) sem maradt rajta sokáig, mert a második meccsén, a 32 között fél perc alatt ipponnal kikapott a brit Howelltől. Ez azért is kellemetlen, mert a vele egykorú, 21 éves legyőzője a vb előtt csak 33. volt a világranglistán. Karakas ugyanakkor a 9., de tavaly májusban még a negyedik volt. Két éve Rotterdamban vb-bronzzal robbant be a legjobbak közé, két Eb-n is a dobogó harmadik fokára állhatott, szinte minden versenyén érmet szerzett, ami az idén tizenöt nekifutásból csak egyszer sikerült neki. Most, a fő megméretésen a legjobbak közelébe sem került, edzője, Kovács Gábor mégis túlzottan is derűlátóan fogalmazott, szerinte nincs semmi baj. Karakas nem volt boldog, de annak azért örül, hogy két hónapja már egészségesen tud készülni, nem fáj a válla. Ám ha eddig fájt, akkor miért indult olyan sok versenyen?
Kérdések sorjáznak Ungvári Miklós körül is. A háromszoros Eb-1., 30 éves dzsúdós még kedden a 16 között búcsúzott a 66 kg-ban, és elmondása szerint már csak az olimpiára akar lefogyni, addig a 73 kg-ban indul. Mivel a bírók az ő és a női 48 kg-ban bronzérmes Csernoviczki Éva versenyszerelésébe is belekötöttek, Ungvári szerint lehet alapja a magyarok elleni „összeesküvés-elméleteknek” a sportágban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.