Röviden

MTI
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drágul a benzin
Holnaptól ismét dráguló üzemanyagárakkal kell szembesülniük az autósoknak. A távirati iroda értesülése szerint a Mol Nyrt. bruttó hét, illetve öt forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, így az előbbi átlagára 386, utóbbié 371 forintra nő. A Mol az előző két hétben nem változtatott az árakon. Az autósok akár húsz-huszonöt forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak majd a kutaknál. (MTI)

Nagyobb a biztonság
Ma valószínűleg lehetetlen lenne a tíz évvel ezelőttihez hasonló, nagyszabású, bonyolult, magas fokú szervezettséget igénylő terrorcselekmény-sorozat végrehajtása – vélekedett Gilles de Kerchove, az EU terrorellenes koordinátora. Az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett merényletek közelgő évfordulója alkalmából az unió fő terrorelhárítója megvonta az előző évtized nemzetközi terrorizmus elleni küzdelmének mérlegét. (MTI)

Elhunyt Salvatore Licitra
Belehalt sérüléseibe a nemrég motorbalesetet szenvedett Salvatore Licitra operaénekes, akit Luciano Pavarotti méltó örököseként tartottak számon. Igazi nemzetközi elismertségre is akkor tett szert, amikor 2002-ben Puccini Tosca című darabjában Pavarotti helyett énekelte Cavaradossit a New York-i Metropolitanben. A 43 éves tenor abban a szicíliai kórházban hunyt el, ahol a baleset után ápolták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.