Röviden

MN
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma Győr–ZTE
A Győr–ZTE mérkőzéssel (19.00) ma kezdődik a labdarúgó NB I 7. fordulója. Két nyeretlen fővárosi csapat, a Vasas és Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára, a találkozó előtt a két együttes All-Star csapatai is összecsapnak, így a lebontás előtt álló létesítmény eme „kettős rangadóval” búcsúzik a bajnokságtól. (MN)

Spanyol egyezség
Megszületett a megállapodás a spanyol játékosok szakszervezete, valamint a labdarúgóliga illetékesei között, így a hét végén elkezdődhet a Primera División 2011/12-es idénye. A játékosok megkapták azt a garanciát, amely biztosítja számukra, hogy törlesztik az elmaradt béreket (durván ötvenmillió eurót). A megállapodás szerint azok a labdarúgók, akiket nem fizetnek ki, kiléphetnek szerződésükből. Olaszországban hasonló okból csúszhat a hétvégi rajt. (MTI)

Ferguson békül
Hét év után befejezi a BBC bojkottálását Sir Alex Ferguson, az angol bajnoki címvédő Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője. A skót mester 2004-ben határozott úgy, hogy a közszolgálati médium televíziójának és rádiójának sem nyilatkozik, miután a BBC leadott egy riportot fiáról, Jasonról, aki akkoriban játékosügynökként dolgozott. Ferguson a bojkott miatt több büntetést is kapott, mivel a szabályok szerint az edzőknek és a játékosoknak a közvetítő csatornák rendelkezésére kell állniuk. (MTI)

Helyezetlenül
Baczkó Bernadett és Gáspár Eszter (63 kg), valamint Nagysolymosi Sándor és Csoknyai László (81 kg) is helyezetlenül zárt a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság tegnapi küzdelmei során. Ma, egyaránt esélyesként, Mészáros Anett (70 kg) és Joó Abigél (78) lép tatamira. (MN)

Két kvótáért
Három olimpiai számban indul, s ezek közül kettőben kvótaszerzési reményekkel száll vízre a 12 fős magyar válogatott a szlovéniai Bledben vasárnap kezdődő és jövő vasárnapig tartó, olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon. Elsősorban a két éve együtt dolgozó Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettestől és az idén összeült Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezőstől várják az ötkarikás indulási jog kiharcolását, amihez az első 11 között kell zárni. (MTI)

Powell: csak váltóban
Ágyéksérülése miatt nem indul a holnap kezdődő tegui atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutó számában a jamaicai Asafa Powell, a korábbi világcsúcstartó, ám elképzelhető, hogy a vb végén a 4x100-as váltóban ott lesz a jamaicai csapatban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.