Röviden

MTI
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomoznak a volt alkancellár ellen
Bécs. Korrupcióval gyanúsítják Hubert Gorbach volt osztrák alkancellárt a Telekom Austria távközlési vállalattal kapcsolatos ügyben. A gyanú szerint 2006-ban a kormányfő helyetteseként negyedmillió euró fejében a cégnek előnyös törvénymódosítást kezdeményezett. A Telekom tízmillió euró többletbevételhez jutott a „kívánságának megfelelően átszabott” rendelkezés révén. (MTI)

Chilei zavargások
Santiago de Chile. A Chilében hónapok óta tartó tiltakozássorozat részében a legnagyobb helyi szakszervezet (CUT) kétnapos általános sztrájkot hirdetett, vagyis a CUT is csatlakozott a diákok és tanárok követeléseihez. Utóbbiak ingyenes és minőségi állami oktatást akarnak, a szakszervezetek meg az egészségügy és a nyugdíjak államosítását. A tüntetések zavargásba torkolltak, megsérült 19 csendőr, őrizetbe vettek 348 személyt. (S. T.)

A nemzetegyesítés mellett Budapest
Budapest. Martonyi János szerint „nem mondhatunk le és soha nem is fogunk lemondani a határon kívüli magyarsággal való egységről, a nemzetegyesítés gondolatáról”. A külügyminiszter ezt akkor jelentette ki, amikor tegnap átadta a Magyar Köztársaság Nemzetközi Kapcsolataiért elismerést Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség elnökének, Granasztói György történésznek és Schöpflin György európai parlamenti képviselőnek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.