Röviden

MTI
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományok Háza: jubileumi nyílt napok
A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Hagyományok Háza ezen a héten nyílt napokat tart. Ebből az alkalomból tegnap a Budai Vigadóban Sebő Ferenc megnyitotta az intézmény történetét bemutató tárlatot, holnap pedig bemutatják a Magyarországi Kallós Alapítvánnyal közös kiadásában megjelenő Adok néktek aranyvesszőt című kötetet, Kallós Zoltán és Korniss Péter könyvét. (MTI)

Babarczy László örökös tag lett
Babarczy László Kossuth-díjas rendezőt, aki három évtizedig vezette a kaposvári Csiky Gergely Színházat, a teátrum örökös tagjává avatták. A rendező nemcsak a kaposvári társulat alapítója, de ő hozta létre a színészképzést a Kaposvári Egyetemen, ahol 2003 és 2008 között tanszékvezetőként dolgozott. Rendezései mellett jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen tanít. (M. S.)

Kreditet ér színházba menni
A kecskeméti Katona József Színház és a Kecskeméti Főiskola között létrejött együttműködés értelmében a főiskolások az idei szemesztertől kezdve szabadon választható tárgyként felvehetik a színházlátogatás kurzust is, amellyel kreditet is szerezhetnek tanulmányaikhoz. A színház emellett elindítja a Mű érték vagy Műérték programot is, amelyben a megye hetven általános és középiskolai pedagógusa ingyenesen nézheti meg az ifjúsági előadások főpróbáját. (MN)

Beteltek a helyek a szecessziós sétákra
Minden hely betelt a szombatonként rendezett ingyenes budapesti szecessziós sétákra, így a magyar és az angol nyelvű vezetésre sem lehet regisztrálni. A szecessziós kertépítésre és a kincsvadászatra azonban még lehet jelentkezni a www.szecesszio.eu weboldalon. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.