Röviden

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virágporról döntött a bíróság
Génkezelt összetevőkből álló élelmiszernek minősül az a méz, amely génmódosított növények virágporát is tartalmazza – mondta ki az Európai Unió Bírósága – így az ilyen alapanyagból előállított méztermékekre is alkalmazni kell a GMO-növényekkel kapcsolatos uniós szabályozást, s az engedélyeztetési rendszert. Az ügyet német méhészek vitték a luxembourgi fórum elé. (MTI)

Nobilis-cégek kontra adóhivatal
Két olyan vállalkozás ellen is végrehajtást indított az adóhatóság, amelyben felerészben tulajdonos Nobilis Kristóf nagyvállalkozó, aki 18,6 milliárd forintosra becsült vagyonával az 51. helyen áll a leggazdagabb magyarok listáján – adta hírül a HVG internetes kiadása. A lap írása szerint a Honfoglalás Villapark Kft. ellen a minap, a D. Yacht Zrt. ellen pedig tavaly nyáron kezdeményezett eljárást az adóhivatal, utóbbinak az adószámát is felfüggesztette. Az újság úgy tudja: részben üzleti vita áll a történések hátterében. (MN)

Vártnál nagyobb német esés
A vártnál nagyobb mértékben, az előző hónaphoz képest 2,8 százalékkal estek júliusban a német feldolgozóipari megrendelések – közölte a német szakminisztérium. A mérséklődés tetemes, az elemzők 1,5 százalékos csökkenésre számítottak. A visszaesést elsősorban a külföldi megrendelések apadása okozta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.