Röviden

MTI
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sportszerű
Schiffer András (LMP) szerint a sporthuliganizmus elleni törvény indokolatlanul kriminalizálja a szurkolókat, és „a huligán nem bűnöző”. Csak akkor, ha a tévészékház előtt tüntet, ugye, kedves liberálisok?

Háztűz Nógrádon
Leégett egy lakóház Nógrád településen, a tűzben egy 45 éves férfi és egy 43 éves nő vesztette életét. A családi ház tetőszerkezete hétfőn éjfél körül gyulladt ki, a lángok két szomszédos lakóépület tetejére is átterjedtek. A leégett ház melléképületében lakó idős asszony az ijedtség miatt lett rosszul, ő kórházi kezelésre szorult. (MTI)

Gázolt a vonat
Vonat gázolt el tegnap egy idős embert Ópályinál. A 72 éves helybéli férfit a Vásárosnamény és Mátészalka között közlekedő személyvonat gázolta el az ópályi vasútállomástól száz méterre. A szerelvény a férfi mindkét lábát levágta, a sérültet életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította a nyíregyházi kórházba. (MTI)

Pakisztáni áradások
Kettőszázhetven életet követeltek a Pakisztán déli térségeit sújtó áradások, amelyek összesen 5-10 millió embert érintenek. Az elhunytak összeomlott házuk romjai alatt haltak meg, vagy elragadta őket az ár. A víz 1,2 millió házat és 1,7 millió hektár megművelhető földterületet öntött el. (MTI)

Halőri ellenőrzések a Balatonon
A víz lehűlésével, szeptember közepén kezdődik a balatoni süllőszezon, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ezért fokozott ellenőrzésekre készül, együttműködve a vízirendészettel, és összefogva a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetség társadalmi halőreivel. A szakemberek a szezonra bevezető akcióval készültek fel. Ennek eredménye javuló morálra utal, miután az ellenőrök a megvizsgált 260 horgász közül csak ötnél találkoztak a halászati törvénybe ütköző szabályszegéssel. A következő hónapokban rendszeres halőri ellenőrzések várhatók. (MTI)

Két tonna kolumbiai kokaint foglaltak le
Óriási mennyiségű, 2,2 tonna kokaint foglalt le a parti őrség Kolumbia délnyugati partjainál egy hajón hétfőn. A 2200 egykilós csomagban megtalált kábítószer értékét 60 millió dollárra becsülték a hatóságok. A hajó – amelyen a drogot elrejtették – Panamába tartott, de a szállítmány rendeltetési helye az Egyesült Államok volt – közölte a haditengerészet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.