Röviden

MN
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosult a múzeumi szabályozás
A Magyar Közlönyben múlt csütörtökön közzétett két minisztériumi rendeletmódosítás szerint a múzeumok nyitva tartását éves szinten határozzák meg. A keretszám tematikus és területi múzeum esetén 260, míg megyei és országos intézményeknél 312 nap. A területi és tematikus múzeumok önálló restaurátor helyett a jövőben műtárgyvédelmi munkatársat is foglalkoztathatnak. Megszűnik az önálló könyvtárosi-adattárosi munkakör, az ezzel kapcsolatos feladatokat a muzeológusok is elláthatják a jövőben. Az új szabályozás ezen felül erősíti a helyi kiállítások szerepét. A módosítások szeptember 2-án lépnek életbe. (MN)

Filmeseink Ploiestitől Vukovárig
Dyga Zsombor Köntörfalak című alkotása a Duna menti országok filmes seregszemléjének játékfilmes versenyében indul a horvátországi Vukovárban. Kocsis Ágnes Cannes-ban Fipresci-díjjal kitüntetett Pál Adriennje pedig Ploiestiben megrendezett Arany Kárpátok filmfesztiválon versenyez. A mustra zsűrijében Moldoványi Ferenc filmrendező-producer is részt vesz. (MN)

Operatőri mesteriskola
Vasárnap kezdődik és szeptember 10-ig operatőri mesterkurzust tartanak nemzetközi diákoknak Etyeken, a Korda Filmstúdióban. Idén a két mestertanár Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér lesz. A mesterkurzust
a Media program regisztrálta és támogatja, valamint felvette a hivatalos posztgraduális képzési lehetőségek közé. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.