Röviden

Bodacz Péter
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiszta a repce
Egyetlen repcevetőmag-mintában sem találtak GMO-szennyezést a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szaklaboratóriumaiban folytatott ellenőrzés során – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. Egy miniszteri rendelet értelmében július 15-től az EU-ból érkező vetőmagok csak akkor hozhatók forgalomba hazánkban, ha rendelkeznek GMO-mentességet igazoló nyilatkozattal. (B. P.)

Vagyonadót fontolgat Ausztria
A vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást Heinz Fischer osztrák államfő egy hét végi interjúban. A szociáldemokrata kötődésű államelnök kifejtette: mielőtt például a szociális segélyek csökkentését mérlegelnék az államadósság mérséklése céljából, kézenfekvő lenne onnan hozzájárulást kérni ehhez, ahol a legnagyobb a vagyon koncentrációja. (MTI)

Esély a munkára
Nyolcvan hátrányos helyzetű munkavállalónak teremt elhelyezkedési esélyt a Nyírbátor és Vonzáskörzete Kistérségi Társulás, amely 2,7 milliárd forintnyi EU-s támogatású fejlesztést valósít meg – jelentette be Simon Miklós, a szerveződés elnöke, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője is. A 258 millió forintos részprojekt révén 80 munkanélküli jut szakmához. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.