Röviden

MN
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatják a bölcsődéket
Nyolc és fél milliárd forintból 3200-3500 új bölcsődei férőhely létesülhet 2013 végéig országszerte – jelentette be Soltész Miklós tegnap a főváros XVI. kerületében, ahol egy új bölcsődét avattak fel.
A szociális államtitkár hozzátette, ez az összeg negyven bölcsőde támogatására lesz elegendő. (MTI)

Ésszerűsítés a honvédségnél?
Még az idén nyugdíjazzák, átirányítják vagy elküldik a honvédség irányításában dolgozó 3500 ember harminc százalékát – mondta a honvédelmi miniszter az Info Rádió Aréna című műsorában. Hende Csaba hozzátette: katonai képességekről nem mondanak le, de ésszerűsítésre szükség van – meg kell szüntetni. (MN)

Felmond és feljelent Vásárhely
Felmondja a hódmezővásárhelyi Balogh Imsi Sportcsarnok működtetésére vonatkozó PPP-megállapodást az önkormányzat, s a Legfőbb Ügyészséghez fordul az építési költségek jelentős túlárazása miatt – döntött tegnap a város közgyűlése. Ezt javasolják a szintén szerződött Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak is. A kivitelező nem mutatta be a számlákat, így nem tudni, nettó 836 millióba került-e az ingatlan, amely után a városnak és az államnak 2022-ig díjat kellene fizetnie. (MTI)

Megvannak a jelöltek
Amin Zoltánt, a Duna TV mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, illetve Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közéleti és dokumentumműsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adó intendánsát javasolja vezérigazgató-jelöltnek a Duna Televízió élére a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tegnap. A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.