Röviden

MN
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntött a kulturális bizottság
A kulturális örökség védelméről szóló törvény módosítási javaslatairól is tanácskozott az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága tegnap. A módosító javaslatok közül a testület támogatta a pákozdi katonai emlékhely nemzeti emlékhelylyé minősítését L. Simon László javaslatára. Egyhangú igennel megszavazta a testület L. Simon László egy másik módosító indítványát is, amelyben a képviselő az előzetes régészeti dokumentáció intézményével egészítené ki a kulturális örökség védelméről szóló törvényt. (MTI)

Hetven évig védettek a zenei alkotások
Meghosszabbította az Európai Unió a szerzői jogok védelmi idejét: mostantól 50 helyett 70 évig él a zenei producerek és előadók szerzői jogainak védelme, így a művészek kései éveikben sem szenvednek jövedelemcsökkenést. A tagországoknak két évük van arra, hogy átültessék jogrendszerükbe a döntést. (MTI)

Éberling Anikó kiállítása a 400-ban
Éberling Anikó képzőművész festményeiből nyílt tárlat tegnap a 400 Bár és Étterem kiállítóterében. A tárlatot lapunk munkatársa, Muray Gábor nyitotta meg. Az előző két év csillársorozatai után 2011-ben főleg az ablakok és az ablakokon át feltáruló világ foglalkoztatta a művészt, ezekből a képekből látható most válogatás. A kiállítás október 9-ig látogatható. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.